Trotse lijsttrekker voor het federaal parlement.


De Vlaams-Brabantse lijsten van Open Vld werden zonet goedgekeurd. Vlaams boegbeeld Gwendolyn Rutten en de Lennikse burgemeester Irina De Knop gaan als lijsttrekkers de verkiezingen in. Maurits Vande Reyde en Eva De Bleeker nemen de 2de en 3de plaats op voor de Vlaamse lijst, federaal vernieuwt de partij met het jonge talent Kjell Vander Elst op twee en de populaire eerste schepen van Scherpenheuvel Kris Peetermans op drie. Uittredende parlementsleden Tim Vandenput en Goedele Liekens duwen de Federale lijst. 

“Federaal is het de lijst van de vernieuwing. Een team beloftevolle kandidaten die worden gesteund door ervaren kandidaten”, aldus de lijsttrekkers. 

Een sterke Vlaamse lijst

Boegbeeld Gwendolyn Rutten wordt op de Vlaamse lijst geruggesteund door Maurits Vande Reyde en Eva De Bleeker. Maurits, een liberale scherpslijper die ondanks zijn jonge leeftijd toch al veel ervaring kan voorleggen bevestigd hiermee zijn sterke eerste parlementaire mandaat. De voormalige staatssecretaris Eva De Bleeker vervolledigt de top drie. Het is de eerste keer dat ze deelneemt aan de Vlaamse verkiezingen.

Op de 4de plaats vinden we Bob Savenberg terug. Savenberg kwam recent in het parlement als opvolger van Rutten en legde zich op korte tijd toe op media en onderwijs. Als voormalig drummer van Clouseau kent hij het reilen en zeilen van de mediasector. Hij zal deze keer strijden voor een rechtstreekse verkiezing. Bij de opvolgers vinden we een mix van ervaring en vernieuwing met Jo De Ro als eerste opvolger en de talentvolle Hanna El Bachiri als 2de opvolger.

Radicaal vernieuwende Federale lijst

Federaal trekt de partij voluit de kaart van de vernieuwing. Irina De Knop stuurt een stevige lijst aan met politiek jong geweld bij de eerste 10 plaatsen. De 28-jarige Kjell Vander Elst, een van de grootste politieke beloften bij Open Vld, staat op de tweede plaats. De zoon van de Bertemse burgemeester wil op een nieuwe en frisse manier aan politiek doen samen met een sterk team van liberale jongeren. Op 3 vinden we de populairste politicus van Scherpenheuvel-Zichem Kris Peetermans. De gemiddelde leeftijd van de eerste 10 kandidaten is 35 jaar.

Onderaan de lijst staan verschillende liberale kleppers met uittredende parlementsleden Tim Vandenput en Goede Liekens die de lijst duwen. Bij de opvolgers vinden we Jeroen Willems uit Huldenberg terug op 1, Elisa Muriqi op twee. De jongste kandidaat van de lijst vinden we ook bij de opvolgers terug: Milan De Naeyer staat als 20-jarige op de 5de opvolgersplaats. Annemie Neyts steunt de lijst als duwer bij de opvolgers.

Gwendolyn Rutten vat het goed samen: “We hebben er vooral veel goesting in”.

PERSINFO: Rick Brans, 0492 97 51 22. Indien niet bereikbaar, Vincent Verbeecke, 0489 234 743

Meest Recente Posts

Blijf of de hoogte!

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief

blog

In de kijker

contact

Hoe kan ik je helpen?

Heb je vragen, opmerkingen of suggesties? Contacteer mij gerust.